Niške vesti

Jovanović otvara sajam zapošljavanja

zaposljavanjeDirektor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović posetiće, u utorak, 15. novembra 2011. godine, grad Niš gde će otvoriti Sajam zapošljavanja.

U 11.30 časova, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović svečano će otvoriti Sajam zapošljavanja, u Galeriji „Srbija“, na Trgu Kralja Milana.

Na Sajmu zapošljavanja će učestvovati 23 poslodavca koji su ponudili oko 200 slobodnih radnih mesta, a neka od njih su za diplomirane ekonomiste i pravnike, mašinske inženjere, diplomirane inženjere informatike i šumarstva, umetničke dizajnere, administrativne radnike, komercijaliste na terenu, frizere, kuvare, konobare.

Takođe, traži se i veći broj radnika za rad na mašinama za proizvodnju tekstila.

U 12.20 časova, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje sa saradnicima će obići pogon preduzeća „Ergomade“, Mramorsko brdo bb.

Firma „Ergomade“ je ove godine koristeći program Nacionalne službe namenjen podsticanju zapošljavanja zaposlila osam novih radnika. Vrednost subvencije je 2,4 miliona dinara.

U 13.00 časova, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović obići će i pogon preduzeća „Redi grup“, Ljube Didića 51.

U prethodne dve godine Filijala Niš je imala izuzetno dobru saradnju sa ovim preduzećem.

Saradnja je ostvarena po programu Prva šansa putem koga je zaposleno 11 mladih radnika i kroz obuke za poznatog poslodavca je angažovano 8 lica. U prošloj godini je takođe korišćen program Prva šansa i zaposleno 9 pripravnika, a poslodavac je učestvovao i u YEM projektu obučavajući 16 radnika.

JužnaSrbija

Pročitajte i...