Niške vesti

Jazz do it! 2013

eestecInternacionalna razmena studenata „Jazz do it! 2013“ održaće se u organizaciji ISTEK-a i Naftne industrije Srbije – NIS, u okviru javnog konkursa, „Zajednici zajedno“, o dodeli finansijskih sredstava za realizaciju projekata iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i projekata humanitarnog i socijalnog karaktera, koji je NIC a.d. Novi Sad raspisao u saradnji sa lokalnim zajednicama.

Razmena će se održati u periodu od 12.08.2013. do 19.08.2013. u Nišu. Cilj je podsticanje volonterskog angažmana studenata i pružanje prilike domaćim i stranim studenatima da u multikulturnoj atmosferi i na neformalan način steknu nova znanja i veštine.

Za vreme projekta studenti iz inostranstva biće upoznati sa bogatim nasleđem Grada Niša, načinom života domaćih studenata i lokalnih građana, a takođe će i posetiti najveći džez festival u jugoistočnoj Evropi čime bi se Grad Niš predstavio inostranim gostima i kao turističko-festivalska destinacija. Tokom trajanja festivala „Nišvil“, gosti će učestvovati i na zvaničnim muzičko-kulturnim radionicama festivala koje drže najbolji svetski džez muzičari koji i nastupaju na ovom festivalu.

Udruženje studenata elektronike Evrope- Lokalni komitet Niš (ISTEK LK Niš) je neprofitna organizacija studenata elektronike Niša koja postoji kao deo mreže od preko 50 gradova Evrope. Osnovan je 2001. i jedan je od tri lokalna komiteta u Srbiji.

Cilj ISTEK-a LK Niš je da kroz studentske razmene i radionice, koje se održavaju širom Evrope, domaće studente upozna sa različitim kulturama, radom u multikulturalnom društvu i da im pritom obezbedi određeni tip stručne edukacije.

ISTEK LK Niš je u obavezi da jednom godišnje organizuje ovakav događaj kako studenti iz Niša ne bi izgubili pravo na putovanja i razmene u drugim gradovima- članovima ISTEK-a širom Evrope.

Pročitajte i...