Kulturna dešavanja

Izložba „Identitet“

identitetU današnje vreme, kada tehnologija napreduje brzinom svetlosti i kada je moderan način života sasvim normalna stvar, postoje plemena koja žive svoj život koji je utemeljen na sopstvenoj kulturi staroj stotinama godina. Nama po malo neshvatljivo, malo više čudno, ali, svako ima pravo na svoj način života.
Sva ta plemena, koji su uglavnom u afričkom području, razlikuju se po svojim specifičnim običajima i ritualima, a ima ih preko 7000.

Indetitet-korak dalje je izlozba inspirisana africkim plemenima,zapravo ona je skup portreta razlicitih ljudi iz razlicitih plemena,najcesce zena.
Ono sto je bila inspiracija za stvaranje ovakvih portreta jeste njihovi specificni karakteri,nacin zivota,ukrasavanje I njihovo tumacenje lepote. Potpuno drugacije od onog sa cim se svakodnevno susrecemo na ovim prostorima.

Ovo je jedan od nacina da vidimo i upoznamo svet koji je potpuno drugaciji,da bi nam malo postao jesniji ili blizi.
Lepota nije u odeći, figuri niti kosi… ona je u očima, koje vode do srca, mesta na kojem prebiva ljubav.
Perlice u kosi,tanjirici u usnama,velike mindjuse,bele sare na telu,obrijane glave… ideal su lepote nekog drugog „sveta“ ili istog sveta koga mi ne poznajemo,sveta protkanog magijom,ritualima,plesom,drugim pravilima i zakonima,mitologiji,religiji.

Otvaranje izložbe: Izložba „Identitet“ – Korak dalje (Milica Radovanović)
Petak 15.02.2013 u 19:30h

Klub SCENA
Sindjelicev trg bb
(Narodno pozoriste-Nis)

DJ podrska Zarko Markovic

Pročitajte i...