NišCafe

Izložba fotografija „Senke starog Niša“ u sklopu Nišvilla

U sklopu pratećih programa Nišvilla 2015, kao i prethodnih godina, biće održano više izložbi fotografija i stripa.

Striporama

festival-stripa

Ove godine će u sklopu Nišvilla biti održana i Striporama – međunarodni festival stripa i pop kulture koji organizuje striparnica Južni Darkwood iz Niša uz pomoć Nišville Jazz Festivala. Na festivalu će gostovati neki od najpoznatijih domaćih i inostranih strip autora koji rade za najpoznatije svetske strip izdavače, kao što su Branislav Bane Kerac, Rajko Milošević Gera, Dražen Kovačević, Mirko Čolak, Esad Ribić i Stevan Subić, zatim scenarista Marko Stojanović i strip teoretičar (široj javnosti poznatiji kao muzičar) Marko Šelić Marčelo. U press centru Nišvilla, tim povodom že biti izložena strip postavka Rajka Miloševića Gere, koja će biti otvorena u četvrtak, 13. avgusta u 18:00.

Senke starog Niša

senke-starog-nisa-davorin

U Salonu 77 biće postavljena izložba Davorina Dinića „Senke starog Niša“ – rezultat istraživanja protoka vremena i njegovog neumitnog uticaja na naše živote i okolinu kroz spajanje fotografija starog Niša sa fotografijama načinjenim u današnje vreme. Oživljavanje prošlih vremena na ovakav način, nas čini neposrednim činiocima sopstvene istorije, koja nam inače uvek beži svojom apstraktnošću, i čini da svoje okruženje poštujemo na jedan drugačiji način a svoj život vrednujemo makar za nijansu više… Otvaranje izložbe je u utorak, 11. avgusta u 19 sati. Pogledaje fotografije sa izložbe „Senke starog Niša“

Viki voli Zemlju

viki-voli-zemlju

U utorak, 11. avgusta, za 19:30, na prostoru kod “Midnight Jazzdance” bine, zakazano je otvaranje izložbe fotografija „Viki voli Zemlju” – najboljih radova sa istoimenog konkursa fotografija zaštićenih prirodnih dobara naše zemlje, kao deo međunarodnog takmičenja u kojem je učestvovalo 26 zemalja. Na konkurs je stiglo preko 800 fotografija, a najbolje je odabrao stručni žiri Zavoda za zaštitu prirode Srbije, koji je Vikimedijom Srbije, suorganizator ovog projekta. Foto-konkurs „Viki voli Zemlju”, kao i druge projekte Vikimedije Srbije i Vikipediju na srpskom jeziku predstaviće Ivana Guslarević, menadžer komunikacija Vikimedije Srbije.

Pogledajte detaljniji program i satnicu Nišville Jazz Festivala.

Pročitajte i...