XXVIII Nišville Jazz Festival 2011

Internacionalna world music postava na zatvaranju festivala

voice-of-nature

Voice of Nature

Internacionalna world music postava Voices Of Nature nastupiće na Nišville jazz festivalu u nedelju 14. avgusta, a dan kasnije, u paketu sa Hans Dulfer bendom ft. Candy Dulfer, i u programu Nišville u Surčinu.

Voices Of Nature je, kako sami kažu za sebe, eklektični fusion bend koji izvodi svoju autorsku muziku. Većina kompozicija koje izvode, pevaju na izmišljenom jeziku „koji je jednako razumljiv svim ljudima na svetu“. Baš tako su napisane i kompozicije s uticajem muzike iz svih krajeva sveta. Od Orijenta do Indijanske muzike iz američkih šuma.

Vođa benda, kompozitor i klavijaturista Andrej Kljaković, inače jedan od pionira jazz rocka na prostorima bivše SFRJ (u sastavima Lotus, Obećanje proljeća, Simulakra, Digitron, Put Svjetlosti), izgradio je zavidnu muzičku karijeru u Parizu i Londonu gde je uz svoje projekte radio i kao producent za pretižne izdavačke kuće V2 Universal i Sony/BMG.

Kroz bend je prošlo tridesetak muzičara iz svih krajeva sveta koje je Kljaković susretao tokom svog dugogodišnjeg delovanja u instranstvu, i svi oni su kao stalni ili povremeni članovi doprineli originalnosti zvuka oba albuma sastava: Exotika i Abazar. U sklopu promotivne turneje u zemljama regiona jezgro benda čine Andrej Kljaković i talentovani mladi muzičari iz Hrvatske, a u postavi za nastupe u Srbiji je i pevač, perkusionista, kompozitor i tekstopisac Lino G Rocha – Venecuelenac portugalskog porkla, a odrastao u Londonu, koji je od osamdesetih na ovamo sarađivao sa mnogim velikanima salse među kojima su i Yuri Buenaventura, Tito Allen, Charlie Palmieri.

Pročitajte i...