Ovo niste znali

Idealna venčanica za svaki tip ženske građe

Verujemo da ne postoji žena koja još kao devojčica nije zamišljala sebe u prekrasnoj venčanici na dan svog venčanja, koja nije zamišljala sebe kao princezu iz bajke koja sija i očarava sve prisutne dok svom princu izgovara sudbonosno DA.

I kada je princeza iz te bajke postala mlada žena, ona i dalje želi isto, želi savršenu venčanicu za najvažniji dan u svom životu.

Da bi venčanica bila savršena, nije dovoljno da je od najfinije čipke ili satena, nije dovoljno ni da je to prekrasna haljina ukrašena kristalima ili biserima. Da bi venčanica bila savršena najvažnije je da je idealna upravo za Vas i Vašu građu. To je ona venčanica koja Vama najbolje pristaje!

Svaka žena voli da izgleda lepo i trudi se da odgovarajućom garderobom prikrije eventualne nedostatake na svom telu, a istakne ono što je čini lepom i privlačnom.

Kako različitim tipovima građe ženskog tela pristaju različiti komadi odeće, tako i isti model venčanice neće stajati svakoj ženi podjednako lepo. Zato smo pitali u salonu venčanica Pepeljuga u Beogradu koja je idealna venčanica za svaku mladu i pogledajte njihove savete za izbor prave venčanice.

Njihov savet je nemojte izabrati prelepu venčanu haljinu, izaberite onaj model venčanice koji je idealan za Vašu građu! Pročitajte sve predloge koji će vam pomoći da dođete do one idealne venčanice.

Idealna ženska figura- figura peščani sat

Devojkama sa ovim tipom građe nisu potrebni saveti oko izbora venčanice. Dovoljno je da izaberu model koji ih ostavlja bez daha i bez ikakve bojazni da li će izgledati savršeno u toj haljini, mogu ga izabrati i obući za najlepši dan u svom životu. Ove devojke imaju izraženi struk i jasno naglašene, srazmerne obline kukova, ramena i grudi. Prelepo i izazovno mogu izgledati kako u dugim venčanim haljinama, tako i u kratkim venčanicama.

Ukoliko vole tradicionalni izgled venčanice, mogu se odlučiti za venčanice nalik na balske haljine sa uskim korsetom i izraženim dekolteom koji će naglasiti grudi i njihov uzani struk. Duga i široka suknja koja odlikuje ovaj model venčanica pružiće vam izgled prave princeze iz bajke.

 

v1

Model: Don, Atelier Aimee

A line model venčanice može biti još jedan pravi izbor za savršeni izled na savršenom venčanju.Haljina koja u gornjem delu prijanja uz vaše telo, ističe Vam ramena i naglašava grudi, a zatim se od struka ka podu lagano širi poprimajući izgled slova A, čini da Vaša već skladna građa izleda još vitkije i privlačnije.

Model: Beatrice, Maggie Sottero

Model: Beatrice, Maggie Sottero

Jedini modal venčanice koji pristaje samo Vašem tipu građe su seksipilne i izazovne sirena venčane haljine. Ovaj model venčanice zahteva skladnu, vitku građu i idealnu visinu da bi nevesti pružio najatraktivniji izgled. Takozvani sirenin rep je jedini široki deo ovih venčanica. Uske u predelu grudi, struka i bokova ističu sve što je privlačno na jednoj ženi.

Pravi izbor za Vas ne moraju biti isključivo venčanice sa golim ramenima i bez rukava. Rukavi od čipke ili tila ukrašeni vezom ili kristalima mogu vam dodatno ulepšati izgled. Još jedna mogućnost su kratke venčanice ako ste pristalica mladačkog i nešto drugačijeg izgleda za dan venčanja.

v3

Model: Inssua, La Sposa by Pronovias

Iako je figura peščani sat najidealnija za bilo koji model venčane haljeni, sigurno da svaki tip građe može izgledati prekrasno u venčanici ukoliko se pridržavate nekih saveta pri odabiru prave haljine za vas.

Figura pravougaonika

Kako izabrati pravu venčanicu?

Devojke sa figurom pravougaonika imaju takozvanu ravnu građu, bez istaknutih kontura struka i kukova. Iako imaju građu za koju moraju pažljivo birati garderobu, pa i venčanicu, da bi istakle svoju ženstvenost, prednost kod ovih devojaka je što ukoliko dodaju koji kilogram biće svaki gram ravnomerno raspoređen.
Kako ovaj zip građe ne naglašava obline ženskog tela, za dan venčanja neveste moraju izabrati haljinu kojom će naglasiti i istaknuti svoju ženstvenost. Pravi model za sve dame ravne građe mogu biti venčanice A linije.

A linija haljina će istaknuti struk i učiniti ga vizuelno užim u odnosu na kukove i ramena. Preporučljivo je da ne biraju vrećaste haljine ili haljine koje su ravno sečene u predelu dekoltea, već slobodno mogu birati nešto izazovnije modele dubljeg i upadljivijeg dekoltea. Na taj nain prikrivate neke nedostatke, a ističete ono najlepše na sebi. Slobodno izaberite neki model koji ima u predelu kukova karnere ili neke istaknute detalje, tako ćete odati utisak da vašu građu krase i prekrasni bokovi.

v4

Model: Eddy K 77881, Maggie Sottero

Kruškolika figura ženskog tela

Veliki broj žena ove građe negoduje zbog naglašenih kukova, butina i zadnjice. Verujte, da sa ovakvom građom možete izgledati predivno i jako privlačno ukoliko uz mali trik učinite da na vašem telu ne budu najuočljivije butane i kukovi, već istaknete lepotu uskog struka i prelepu građu gornjeg dela tela. Slobodno naglasite torzo i ramena nekom venčanicom bez rukava , uskom u predelu struka sa dominantnim detaljima koji će ovu zonu učiniti najuočljivijom na vašem telu.

One venčanice sa naborima i karnerima u predelu kukova,ili prišivenim detaljima u tom predelu ma koliko da vam se dopadaju ne treba da budu Vaš izbor. Takođe izbegavajte i sirena model venčanice kako bi ste izbegle da vam bokovi dođu do izražaja. Prekrasne haljine A linije ili venčanice sa uskim ali ne skoz pripijenim uz telo gornjim delom koje blago padaju do poda mogu Vas učiniti izuzetno seksipilnom i privlačnom. Pravi izbor za Vaš najlepši dan u životu može biti venčanica koja je sečena u predelu kuka a zatim pada naniže, blago se šireći.

v5

Model: Gianna, Maggie Sottero

Figura ženskog tela – jabuka

Sve žene koje odlikuje ova građa treba da znaju da je put do lepog i privlačnog izgleda izbegavanje vrećastih stvari, pa i takvih modela venčanica. Ne treba birati venčanice koje bi Vas učinile vizuelno još širom, kao ni one modele koje imaju pufnaste i široke rukave. Vaša građa zahteva haljine kojim aćete istaći vitkost vaših ruku, nogu i naglasiti kukove koliko je to moguće. Možete nositi venčanice koje su zatvorene čipkom ili vezom u predelu dekoltea, ali sa nekim velikim V izrezom ili čamac kragnom . Ravne i kratke venčanice mogu veoma uspešno istaknuti vaše noge i učiniti ih domimantnim u vašem izgledu.

v6

Model: Electra, Maggie Sottero

Svaka žena treba da ispuni svoj san, treba da izgleda prelepo kada sa voljenom osobom započinje novi život. Izaberite najbolji model venčanice koji će učiniti da zablistate punim sjajem i ostavite bez daha sve prisutne zvanice na venčanju!