Kulturna dešavanja

Humanitarni Svetosavski bal

balU Nišu će 2. februara biti održan dobrotvorni Svetosavski bal, na kome će biti igrani engleski i bečki valcer, tango, sving, fokstrot i po neka starogradska kola.

Prema najavama, prikupljen novac biće namenjen „Maloj domskoj zajednici“ koja je formirana pri Domu „Duško Radović“. Ove zajednice okupljaju do dvanaestoro dece, različitih vrsta mentalne ometenosti, koja se kroz zajednički život osposobljavaju da budu samostalnija.

– Verujem da je pravi trenutak da dobrotvornost bude deo naše svakodnevice, a tu je i svetosavlje koje je u našem narodu vezano za sabornost. Verujem da ovakvim okupljanjima treba dati podršku, a moja je velika želja da bal, u ovom obliku, bude kulturna manifestacija grada još mnogo godina – kaže Ivan Redi, jedan od organizatora i predstavnik organizacije „Most Niš-Grac“.

Za posetioce bala, objašnjava Redi, nisu planirane karte, već će ostavljati dobrotvorne priloge, a planirano je da minimalni iznos bude 5.000 dinara.
Učesnici programa biće ansambl „Groš“, folklorni ansambl „Oro“, plesni klub „Swing“ i bend Jelene Petković.

Organizatori najavljuju da će, kao poklon Graca Nišu, nastupiti i Vesna Petković, koja peva džez i etno muziku, a nju će pratiti profesor Vladan Karadžov.

Dobrotvorni Svetosavski bal biće održan u hotelu „Tami residence“, a kao obavezan stil oblačenja za dame su predviđene svečane haljine, a za gospodu smoking, elegantna odela i leptir mašne.

Južne Vesti

Pročitajte i...