Niške vesti

Humanitarna akcija Rotari kluba iz Niša

rotariRotari klub Niš-Naisus ugostio je njegovu ekselenciju, Tošio Cunozakia ambasadora Japana u Srbiji i Nikolu Obradovića, novog Distrikt Guvernera, Rotari Distrikta 2483.

Humanitarnom multimedijalnom akcijom „Japanski dan“, članovi Rotaria i Rotarakt kluba NIŠ-NAISUS, organizovali su 6.jula 2012. prikupljanje sredstva za kupovinu medicinske opreme, kape za EEG kabineta Dečje klinike u Nišu. Program je osmišljen kao donatorsko veče i druženje u hotelu Panorama Lux.

Goste su dočekali svojim nastupom istaknuti umetnici Anđela Bratić (klarinet) i Aleksandar Savić (violončelo) a zatim je usledila pozdravna reč domaćina, Sonje Denić, predsednice i Milana Petrovića, sekretara Rotari kluba NIŠ-NAISSUS, Ovu značajnu aktivnost, koja je organizovana u prisustvu njegove ekselenicije, Tošio Cunozakia (Toshio Tsunozaki) ambasadora Japana u Srbiji i gospodina Nikole Obradovića, Distrikt Guvernera 2012-2013, Rotari Distrikta 2483, za Srbiju i Crnu Goru, kao i brojnih gostiju, predstavnika drugih rotari klubova, podržali su i eminentni japanski džez muzičari, bračni par Keiko i Hokan Borjeson sa svojim prijateljima iz Japana.

rotari

Oni su učesnicima ove maniferstacije približili japansku kulturu, izvođenjem tredicionalne i džez muzike, prezentacijom kaligrafije, origamija i ceremonije pripreme čaja. Humanost na delu, uz sadržajan umetnički program, je tradicija delovanja i okupljanja rotarijanaca u našem gradu.

Manifestaciju „Japanski dan u Nišu“ pomogla je i Gradska opština Palilula (www.palilula.eu), na čijoj teritorije se odvija aktivnost rotari kluba NIŠ-NAISUS.

Dragan Vidojković

Pročitajte i...