Koncerti, NišCafe

Grupa KRUG – Tribute to EKV uskoro u Nišu!

ekv tribute

Grupa KRUG – Tribute to EKV će posle šest godina nastupiti u Nišu u petak, 27.oktobra u O2 Event klubu Oxygen (Nikole Pašića 23) od 21h.
Krug je nastao u proleće 2006. godine i osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarina Velika, sa grupom ljudi koji su više od tri decenije na muzičkoj sceni Beograda.

Ulaznice u pretprodaji: Caffe club Saloon (Sindjelićev trg 17 – preko puta parkinga kod Narodnog pozorišta) i Clock Travel (Trg Republike 6 – kod ulaza u Kazandžijsko sokače).

Prvih 100 karata u prodaji su po promo ceni od 1.000 rsd, nakon toga ulaznica će koštati 1.200 rsd, a na dan koncerta 1.500 rsd.

Krug EKV su:

MARKO MILIVOJEVIĆ, bubnjar sa najdužim stažom u EKV, koji je u bend došao 1991. i svirao na albumima „Dum Dum“ i „Neko nas posmatra“, kao i na live albumu „Kao u snu“.
DRAGIŠA USKOKOVIĆ ĆIMA, bas gitara, koji je svirao na albumima „Neko nas posmatra“ i „Kao u snu“, te na velikom broju živih svirki u to vreme. Ćima je remasterizovao “EKV Unplugged Skopje 1992.” i zajedno sa Markom remasterizovao albume “Dum Dum” i “Neko nas posmatra” u izdanju PGP RTS i u saradnji sa Zadužbinom Milan Mladenović.
NEMANJA DAŠIĆ, vokal i gitara, ex “Vampiri“.
DEJAN TOMOVIĆ TOMKE, klavijature, sarađivao sa mnogobrojnim istaknutim muzičarima i bio član nekoliko poznatih beogradskih grupa.

Zvanična izjava članova benda:

Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na Milana, Bojana, VDa i Margitu i da iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladima koji nisu mogli da čuju EKV uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju.
Mi koncerte doživljavamo kao privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo fascinaciju za tim genijalnim ljudima i njihovim idejama.
Ekatarina Velika – EKV ostavila je snažan trag na celokupnoj rok sceni i mnogim bendovima služila je kao uzor u stvaralaštvu.

Pročitajte i...