Go2 Travelling

Go2 Regata

go2-regata

Petočasovni spust

Go2 Vas vodi na najatraktivniju turističku lokaciju u Srbiji! Jezero Perućac ! Samo za Vas, prvi put ove godine, organizovali smo Go2 Regatu ! Petočasovni spust od Perućca da Rogačice zauvek će biti predmet prepričavanja.

Veliki broj mladih ljudi na jednom mestu, adrenalin, već prepoznatljive Go2 žurke i naravno Go2 Regata čekaju samo na Vas !
Jezero Perućac – Jedno od najlepših prirodnih destinacija u Srbiji jeste jezero Perućac, udaljeno od Bajine Bašte samo13 kilometara. Kroz kanjon Drine, jezero, koje je dugačko 54 kilometra, doseže do Višegrada. Ono je u stvari nastalo izgradnjom hidroelektrane. Nad jezerom, koje je dobilo naziv po istoimenom mestu, nadvile su se padine Tare, što posetiocima još više dočarava prirodno čudo Srbije, posebno ako se popnete na ogranke ove predivne planine, pa bacite pogled naniže, na jezero i na Drinu.Perućac, do koga se dolazi prateći sliv Drine, malo je, ali veoma privlačno, posebno za one koji vole da uživaju u prirodi. Osim Drine i jezera Perućac, treba spomenuti da kroz ovo mesto protiče i najmanja reka u Evropi, Vrelo, dugačka 365 metara, odnosno „godinu dana“ (tako je mnogi i zovu, reka godina). Kao i u drugim jezerima i u Perućcu voda ume da bude hladnija nego što je uobičajeno, tako da osim kupanja, turisti mogu da se voze barkom, gliserom, da se spuštaju čamcima Drinom ili jednostavno da se sunčaju na pontonima ili piju piće u obližnjim kafićima.

Reka Drina – pripada Crnomorskom slivu, a nastaje spajenjem reka Tare i Pive. Slivno područje obuhvata jugozapadni i zapadni deo Srbije, severni deo Crne Gore i istočni deo Republike Srpske. Veće pritoke sa leve strane su: Sutjeska, Bistrica, Prača, Drinjača i Janja, a sa desne: Ćehotina, Lim, Rzav, Ljuboviđa i Jadar. Drina je najveća pritoka reke Save.Veći gradovi kroz koje protiče Drina su Foča, Goražde, Višegrad, Bajina Bašta i Zvornik. Divlja snaga Drine je ukroćena branama i jezerima (Višegradsko, Perućac, Zvorničko).

Planina Tara – Masiv planine Tare nalazi se u zapadnoj Srbiji, u severozapadnom delu oivičen dubokim kanjonom reke Drine, dok mu se ogranci spuštaju ka kremanskoj dolini i dolini reke Đetinje, gde se oslanja na ogranke Zlatibora. Zbog zaštite izuzetnih prirodnih vrednosti koje ono poseduje od 1981godine posebnim Zakonom područje Tare proglašeno je za Nacionalni park.Planina Tara je poznato i tradicionalno letnje i zimsko rekreativno područje. Povoljni klimatski uslovi, veliki broj sunčanih dana, srednja visina oko 1000 metra nadmorske visine.
www.go2travelling.net

Pročitajte i...