Kulturna dešavanja

Francuski filmski karavan

francuski-filmU petak 6. i subotu 7. septembra 2013, od 19h00 u niškom kulturnom centru (Stanoja Bunuševca bb) novi ciklus francuskih filmova na temu ljubavi.
Ulaz je slobodan za sve posetioce.

PETAK 6. SEPTEMBAR 2013.
19h Druga (2010, 1h30)
Režija : Patrik-Mario Bernar
Igraju : Dominik Blan, Ciril Gei i Peter Bonke
Žanr : drama
An-Mari je odlučila da se rastane od Aleksa. On želi pravi porodični život. Ona hoće da zadrži svoju slobodu. Oni se rastaju bez svađe i nastavljaju da se viđaju. Ipak, kada sazna da Aleks ima novu ljubavnicu, A-Mari postaje luda od ljubomore. Ona ulazi u uznemiravajući svet, pun pretnji i opasnosti.

21h Volim da gledam devojke (2011, 1h32)
Režija : Frederik Luf
Igraju : Pier Nine, Odre Bastien i Lu de Laže
Žanr : komedija, drama
Uoči 10. maja 1981. upoznaju se osamnaestogodišnji Primo i Gabriela. Ona dolazi iz buržoaske pariske porodice. On je sin trgovaca iz provincije. Zaveden šarmom Gabriele i devojaka koje je okružuju, Primo se pretvara. Izmišlja novi pedigre, mnogo laže i maštom nadoknađuje prazninu u svojim džepovima.

SUBOTA 7. SEPTEMBAR 2013.

19h Nerazdvojni (2008, 1h40)
Režija : Kristin Dori
Igraju : Giom Depardie, Mari Vial i Servan Dicor
Žanr : komedija, drama
Boris i Sandra se upoznaju i istog trenutka zaljubljuju, obuzeti velikom strašću. Strast je dovoljno jaka da im pomogne da se bore protiv najgoreg neprijatelja njihove ljubavi : zavisnost. Borisova zavisnost od droge, a Sandrina od Borisa.

21h Život od ljubavi i vode (2010, 1h30)
Režija : Isabelle Czajka
Igraju : Pio Marmai, Anaïs Demoustier et Laurent Poitrenaux
Žanr : drama
Dvadesettrogodišnja visokoobrazovana Žili Bataj ne želi više da radi beznačajne poslove. U potrazi je za pravim radnim mestom. Tokom jednog od razgovora za posao, ona upoznaje Bena, koji živi od danas do sutra od sitnih prevara. On joj predlaže da sa njim provede leto na jugu Francuske.

Pročitajte i...