Kulturna dešavanja

Filmovi o Konstantinu u Banovini

radionicaLjubitelji animiranog filma moći će u petak i subotu, 9. i 10 avgusta od 21 sat da pogledaju animirane filmove o Konstantinu u dvorištu niške Banovine i učestvuju u kreativnim radionicama.

Tokom dve večeri festivala „Konstantinov zlatnik“ biće, prema najavama, prikazano oko 10 ostvarenja čija je centralna tema obelezavanje jubilaja 1 700 godina od donošenja Milanskog edikta.

– Neki od filmova nastali su u Srbiji, a ima i onih iz Slovenije i Rusije, kao i onih koji su nastali na koloniji koju svake godine organizjue opština Pantelej – kaže Dejan Dabić, jedan od organizatora.

Najmlađi koji bi da se upoznaju sa osnovama nastajanja crtanog filma mogu to učiniti na otvorenim radionicama svakog dana do subote od 9:30 u prostorijama Gradske opštine Pantelej i od 16 sati u sali u hali Čair.

Na radionicama će, kako je rečeno, sa decom raditi iskusni predavači na koloniji animiranog filma „Pantelej 2013“ među kojima su Jin Joo iz Amerike, ruska glumica Elena Borzova i Snežana Trstenjak, profesor animacije.

Južne Vesti

Pročitajte i...