Niške vesti

EESTech Challenge

Udruženje studenata elektronike Evrope – lokalni komitet Niš drugu godinu zaredom organizuje internacionalno takmičenje EESTech Challenge iz oblasti Artificial Intelligence. Prijave su otvorene od 18. februara i trajaće do 6. marta. Cilj takmičenja jeste unapređivanje znanja studenata IT usmerenja iz oblasti Veštačke inteligencije kroz seminare, radionice, video predavanja i glavni deo projekta – hakaton.

Sam projekat je podeljen u dve faze, gde se prva faza održava na lokalnom nivou na Elektronskom fakultetu u Nišu, a druga na internacionalnom u Krakovu. Prva runda će u Nišu početi stručnim predavanjima u petak, 13. marta, gde će zainteresovani studenti moći da nauče još zanimljivih stvari o ovogodišnjoj temi. Timovi od po tri člana će ovo novostečeno znanje primeniti na takmičenju koje traje 24 časa – hakatonu, koje će se održati za vikend, 14. i 15. marta. Pobednici lokalne runde će se nadmetati sa drugim evropskim timovima na velikom finalu u maju ove godine u Krakovu, gde se održava druga faza ovog internacionalnog projekta. Osim proveravanja svog znanja, studenti koji se takmiče će imati priliku da osvoje i vredne nagrade.

EESTech Challenge predstavlja idealnu priliku da studenti razmene znanja i iskustva sa studentima iz drugih delova Evrope, kao i da doprinesu razvoju svoje profesionalne mreže. Projekat takođe predstavlja odličnu šansu da kompanija stupi u kontakt sa motivisanim i sposobnim studentima koji su spremni da se suoče sa raznim tehnološkim problemima. Rad takmičara na zadatom problemu će pratiti predstavnici kompanija i na taj način će uočiti njihove kvalitete i videti ih kao buduće zaposlene.

Pročitajte i...