Kulturna dešavanja

Duskusija o ljudskim pravima

ljudska_pravaCentar za razvoj civilnih resursa u saradnji sa Centrom lokalne demokratije (LDA), vas sa zadovoljstvom poziva da nam se pridružite u utorak 26.2.2013. na drugoj neformalnoj diskusiji o ljudskim pravima.

Moderator će biti Jana Kandlova iz Slovačke, volonterka EVS kod LDA.

Ovom prilikom prikazivaćemo još kratkih filmova iz projekta „Novi nacionalizam u srcu Evrope“, vizuelnog umetnika i reditelja Tomaša Rafa.

Video projekat istražuje tanane granice između nacionalizma i patriotizma, rasistička i ksenofobična obeležja demonstracija, barikada, protesta i svakodnevnog života. Ovaj dugoročni projekat fokusiran je na odnose većine i manjina i na razliku između patriotizma i ekstremizma. Njegovo poznavanje ljudi, kao i odlično poznavanje dokumentarnog filma kao tehnike izražavanja garantuju temeljan i slojevit pristup ovoj temi.

Na drugom delu sesije biće predstavljeni filmovi iz svih delova Evrope na temu LGBT prava. Šta to znači? Zabava, muzika, veseli ljudi koji se bore za jednakost. U glavnim ulogama: LGBT populacija, simpatizeri i dobronamernici protiv hejtera i homofoba. Ko će pobediti?

Pročitajte i...