Koncerti

Duboka Ilegala u Feedback-u

duboka-ilegalaDuboka ilegala je muzička radionica nastala kao proizvod neproporcionalnog mešanja muzičkih sekundarnih sirovina, otpadaka notnih zapisa i nekoliko puta sažvakanih fraza. Svi ti sastojci su zajedno prikačeni na elektronske i akustične instrumente, a zatim iznova parafrazirani u cilju stvaranja novog caklećeg izraza koji bi popunio sentimentalne pukotine i, pored svog terapeutskog dejstva, pocepao gaće dosadnom muzičkom dušebrižništvu.

Započeta kao radio emisija na Radiju SKC 2002. godine, Duboka ilegala je tokom perioda emitovanja svog programa osmislila muzički pravac Trash-hop, a njegovi osnivači (Shonegrad O’Connor, Andy Pavlov, Sobot Sushi i Biftek Zdravković) su se samooktroisali u apostole Trash-hopa i započeli snimanje i izvođenje svojih pesama na radiju i van njega. Živi instrumenti (gitara, bas gitara, sintisajzer i vokali) kombinovani su sa semplovima koji su takođe korišćeni u sviračkom duhu. Pesme su najpre komponovane i programirane, a zatim reinterpretirane, dosnimavane ili jednostavno potpuno pokvarene. Ovaj period obeležila je i saradnja sa Gospodarom vremena i grupom PrtiBeeGee, sa kojima su članovi Duboke ilegale svirali u nešto izmenjenom originalnom sastavu pod imenom Slatki krek.

Tokom 2011. godine, Ilegala ponovo koncertno oživljava posle perioda od 6 godina, nastupima u Pančevu, Beogradu, Užicu, Zaječaru i Sarajevu, uz podršku nove generacije Trash-hopera, kao što su MangulicaFM i Vyrash Karunos (Bicikl), ali i starih prijatelja Governmenta 4000 i ShazaLaKazoo. Sveža krv i saznanje da Trash-hop i dalje gmiže međ’ narodom bili su dovoljno jaka inspiracija za nastanak novih pesama, koje su zajedno sa renoviranim nevergreen kompozicijama, 2012. godine rukopoložene u album Plitka magistrala.

Specijalni gosti

Sveti Sevqet
Prženo na Struju

18. januar, klub Feedback
Cena karte 200 din

Pročitajte i...