Niške vesti

Donacija porodilištu u Nišu

Treća Pampers donacija, u okviru kampanje „1 pakovanje = 1 vakcina“, uručena je porodilištu Kliničko bolničkog centra Niš. Glasovima na Facebook stranici „Mamin svet“ odlučeno je da je Niš treći grad u Srbiji koji je dobio ovu donaciju.

pampers-logo

Porodilištu u Kliničko bolničkom centru Niš donirano je 15 neonatalnih krevetića, 7 stolica za dojenje i 7 stolova za povijanje. Donaciju je uručila voditeljka Marina Kotevski, prijatelj kampanje Pampers za UNICEF „1 pakovanje = 1 vakcina“.

Prva Pampers donacija uručena je porodilištu u Senti početkom februara, a druga porodilištu Kliničkog centra Srbije u Beogradu početkom marta. Porodilišta su obogaćena neonatalnim krevetićima, stolicama za dojenje i stolovima za povijanje, a mamama su uručena pakovanja Pampers pelena.

Kampanjom „1 pakovanje = 1 vakcina“ Pampers je u saradnji sa UNICEF-om odlučio da pomogne u iskorenjivanju zarazne bolesti tetanus, kojom su zaražene majke i novorođene bebe širom sveta. Za svako pakovanje pelena ili vlažnih maramica, obeleženo logoom kampanje, Pampers donira UNICEF-u novac u vrednosti jedne vakcine protiv tetanusa kako bi omogućio zaštitu majki i beba zemalja u razvoju. Kao i prethodnih godina, roditelji iz Srbije takođe su mogli da pomognu i daju šansu za život majkama i bebama zaraženim tetanusom širom sveta.

Pampers je do sada UNICEF-u donirao sredstva za nabavku preko 622.000 vakcina protiv tetanusa.

Izvor: Južne Vesti

Pročitajte i...