Niške vesti

Dodeljeno 40 stipendijа

dodelaNa tradicionalnoj svečanosti u zgradi Univerziteta, danas je predstavljeno 40 dobitnika stipendije programa „Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice“ (PECD program) za 2011/12. godinu.

Kompanija Filip Moris punih osam godina kroz PECD program nagrađuje studente Univerziteta u Nišu za postignut uspeh na fakultetu i učešće u aktivnostima korisnim za zajednicu. Dobitnici, inače studenti niškog Elektronskog, Ekonomskog, Mašinskog i Pravnog fakulteta nagrađeni su stipendijom u bruto iznosu od 200.000 dinara. Stipendija je nagrada za postignute rezultate, ali i podstrek da nastave svoje lično usavršavanje i aktivan rad na unapređenju života u zajednici.

„Program nagrađuje talenat, entuzijazam i inicijativu da se stvari pokreću unapred, da se veruje u pozitivne vrednosti i daje doprinos napretku zajednice i celokupnog društva u kojem živimo. Upravo zato smo mi u Filip Morisu toliko posvećeni PECD programu i ponosni na preko 300 mladih ljudi koje smo putem ovog programa upoznali i prepoznali kao buduće lidere na kojima počiva razvoj Niša i Srbije,“ rekao je ovom prilikom Pol Rajli, generalni direktor Filip Morisa u Srbiji.

PECD program sprovodi se od 2004. godine kao jedinstven program podrške obrazovanju u Srbiji pod pokroviteljstvom kompanije Filip Moris Internešenel. Program stipendiranja ima za cilj da nagradi i podstakne izuzetne studente da kao budući stručnjaci i lideri ostanu u svom gradu i daju svoj doprinos razvoju zajednice.

Uključujući i osmu generaciju, u okviru programa dodeljeno je ukupno 313 stipendija najboljim i najaktivnijim studentima niškog univerziteta. Program svake godine podržava i studentske timove u realizaciji projekta korisnih za zajednicu. Do sada je sprovedeno 65 studentskih projekata.

Pročitajte i...