Clubbing

DJ Umek u Sparku

UmekNajbolji DJ-ing se nastavlja u Muzičkom klubu Spark u Nišu. Posle nekoliko velikih gostovanja, poput Kanzianya, Nastića, u petak 12-03-2010 od 23h nam gostuje DJ Umek iz Slovenije, a sa njim nam dolazi i DJ Matthew Hoag, takodje iz Slovenije, dok će domaću DJ podršku činiti DJ Dimiz iz ekipe Konduktera. Karte za ovu veliku žurku su već neko vreme u pretprodaji i mogu se naći po ceni od 600 dinara u Happy House u TC Kalči, kao i na šalteru menjačnice Casino Palace u centru Niša.
Uros Umek je danas u samom vrhu svetske DJ scene, dok kao producent iza sebe ima nekoliko stotina izdanja, medju kojima i remikse za Depeche Mode i Laibach. Pored svojih izdavačkih kuća kao što su „Recycled Loops“, „Consumer Recreation“ i „Astrodisco“, Umek je dosad objavljivao muziku i za prestižne izdavače kao što su „Mute“, „Virgin“, „Renaissance“ ili „Datapunk“. Početkom 2007, Umek je pokrenuo svoju novu eteketu pod imenom „1605“ na kojoj se zasad nalaze relativno alternativnija izdanja u odnosu na njegove klupske hitove kao sto su „Posing As Me“ ili „Carbon Occasions“ ispraćeni spotovima čak i na MTV evropskoj mrezi. Umekova novija izdanja se trenutno nalaze na top listama vodećih DJ zvezda kao sto su Carl Cox, John Digweed i Sander Kleinenberg.

Pored producentskog rada, Umek ne prestaje da pleni publiku svojom virtuoznom tehnikom koja ga je proslavila kao jednog od najtrazenijih svetskih disk dzokeja. Umek danas ima veoma složen tehnički rajder koji podrazumeva vrhunski „Allen & Heath Xone92“ mikser sa dva „ApplePro Book“ raćunara koje prate dve eksterne zvučne kartice i tri kontrolera. Sve to slovenackoj zvezdi omogućuje izrazito dinamičan nastup sa dosta studijske produkcije na licu mesta, čime se njegovi setovi danas smatraju apsolutnom kombinacijom „live act“ i DJ nastupa.
Počeci Mattove karijere skriveni su na plesnom podijumu u njegovoj strasti za light show. Kao tinejdžer postao je glavna osoba zadužena za light show na dogadjajima u lokalnim klubovima. Nekoliko godina kasnije prihvata posao na lokalnoj radio stanici. Tamo je naučio kako radio stanica radi, postao je vešt tehničar i naučio je mnogo o muzici. U međuvremenu njegova karijera je postigla veliki korak napred; postao je osoba koji stoji iza light showa u poznatom klubu Ambasadi Gavioli, te je redovno bio tražen od strane DJ-a koji su nastupali tamo. Inspirisan nastupom Sven Vatha, Matt je odlučio da počne da se bavi DJ-ingom počevši sa houseom i progressiveom, a danas se smatra tech-house DJ-em. Na Kanzyanijev poziv prihvata posao label managera i promotora za Recycled Loops, Jesus Loved You i Earresistible labele. Kao producent Matthew ima još puno da pokaže. Izdao je nekoliko manjih klupskih hitova, među kojima je pesma Forensic postigla najveći uspeh. Udružio se sa Umekom te zajedno izdaju The Santien Race na Sander Kleinenbergovom labelu Little Mountain Records te kao Umekov warm up DJ ima priliku da se predstavi široj publici.

Napominjemo da požurite sa nabavkom svoje karte jer je interesovanje ogromno, i da će karta na ulazu biti 700 dinara.
Muzički club Spark vas poziva na ovaj zaista special event i obećava odličnu zabavu. Vidimo se!