Koncerti, NišCafe

Divna i „Melodi“ u Nišu

divna

Divna Ljubojević i njen hor Melodi održaće koncert u subotu, 28. maja u Narodnom pozorištu u Nišu (20:00), u okviru turneje „Svima i za sve“ koja će do kraja godine obuhvatiti sve veće gradove Srbije.

Divna će turnejom „Svima i za Sve“ nastaviti da obeležava 25 godina rada svoga hora Melodi i promoviše novi CD „Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka“ (PGP RTS).

„Repertoar bi trebalo da je stvar inspiracije publikom, atmosferom, prostorom u kome se peva. Pevala sam već u Nišu, protekle dve i po decenije, ali se radujem ponovnom susretu sa starom i novom publikom! Očekujem da se posle koncerata druženjima bolje upoznamo“, poručuje Divna.

Gostovanje u Nišu biće posebno po tome što će Divna posle nastupa potpisivati kupljene CD-ove „Antologija“, a za publiku će biti priređen i prigodni koktel u foajeu Narodnog pozorišta, gde će posetioci moći da kupe aktuelno izdanje po promotivnoj ceni.

CD “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka“ PGP RTS objavio je početkom marta i predstavlja presek onoga što je Divna snimala u proteklih četvrt veka. U pitanju su 23 najlepša dela srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. “Antologija” je njeno prvo izdanje za nacionalnu kuću PGP RTS.

“Slavimo 25 godina poštovanja vere. Pojati – to je najduhovnija i najreligioznija stvar koja se može dogoditi. To što Divna radi prepoznaje se od Atlantika do Crnog mora, od Egeja do Baltika“, smatra ugledni novinar i publicista Petar Peca Popović.

Ulaznice koštaju 900 za balkon i 1.000 dinara za parter i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima u mreži CS Eventim (www.eventim.rs)

Na dan koncerta, u subotu, 28.maja ulaznice će se prodavati i ispred blagajne Narodnog pozorišta (Sinđelićev trg bb), od 12 do 20h.

Prodajna mesta u mreži CS Eventim u Nišu: Big Star – Cara Dušana 65, Knjižara Delfi Laguna – Voždova 4, Fun travel – Obrenovićeva BB – PC Gorča lok m20, Knjižara Indigo – Obrenoviceva 39, Travego – Koste Stamenkovica 5, Exclusive change 18 – Bulevar Nemanjića 21, OMV – Niš 1 – Dimitrija Tucovića bb, OMV – Niš 2 – Bulevar 12. februara bb, OMV – Niš 4 – Bulevar Vizantije bb.

Pročitajte i...