Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Digitalna arhiva grada Niša

Digitalna arhiva grada Niša

dvdU sredu, 20. juna od 20 sati, u klubu “Feedback” bice odrzana promocija “Digitalne arhive grada Nisa”. Arhivska građa za ovu jedinstvenu arhivu prikupljena je u okviru projekta “Zlatni rudnik” koji je Odbor za gradjansku inicijativu iz Nisa realizovao na prostoru jugoistocne Srbije uz finansijsku podrsku Svajcarskog programa za kulturu na zapadnom Balkanu.

Na devet DVD-ja, spakovanih u box set, sacuvano je sve ono što sto je bilo zanimljivo na alternativnoj kulturnoj sceni Nisa od 1980-ih do danas. Na njima se nalaze audio-snimci, video spotovi, fotografije, biografije više od 30 alternativnih bendova iz Nisa, više od 20 književnika, strip crtača, fotografa, više od 50 video radova, jedanaest “TV ispovedaonica” NTV-a, televizijski unplugged koncerti niskih bendova.

Pozivamo ekipe okupljene oko Feedbacka, Undergrounda, Tajma, Pana, Joy-a, Bolera, Partizanke, Galije i Muzickog kluba 81 i sve one koji su deo tajne istorije našeg grada da nam se priključe. Na promociji ce, srecnim dobitnicima, biti dodeljene tri Digitalne arhive Grada Nisa.

Ostavi komentar