Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Dejan Stojiljković potpisuje novi roman

Dejan Stojiljković potpisuje novi roman

duge-nociNovi roman Dejana Stojiljkovića, autora bestselera “Konstantinovo raskršće” pojaviće se u knjižarama u četvrtak 15. marta 2012. Povodom toga, Laguna organizuje potpisivanje romana istog dana u prostorijama knjižare Delfi (Laguna) u Voždovoj ulici (preko puta hotela “Ambasador”) sa početkom od 18h.

Dejan Stojiljković će potpisivati primerke knjige svojim vernim čitaocima a kao gost pojaviće se Saša Trajković, polufinalista takmičenja “Ja imam talenat” i autor muzike za trejler i sajt romana, koji će izvesti numeru “Slava Svedrđitelju” specijalno komponovanu za ovu prigodu kao i neke druge pesme sa svog projekta “Serbon”. Dok traje potpisivanje, knjiga će biti prodavana po sniženoj ceni za 15% (uz šta ide i dodatni članski popust) a Laguna je odlučila da nagradi svoje čitaoce popustom od čak 30% na sve knjige sa TOP 20 liste dok će se sponzori potruditi da svim čitaocima obezbede lep ugođaj tokom potpisivanja.

O ROMANU I AUTORU
Autor bestselera “Konstantinovo raskršće” junake svog novog romana – srednjovekovne velmože i vitezove kneza Lazara, Milana Toplicu, Ivana Kosančića, Miloša Obilića, Stevana Musića, kao i njihove turske savremenike i ljute protivnike sultana Murata, Bajazita, Ali-pašu i druge – oživeo je i prikazao u sasvim novom, drukčijem svetlu nego što smo dosad navikli. Daleko od idealizovanih junaka narodnih pesama ili svedenih likova iz istorijskih svedočanstava, Stojiljkovićevi srednjovekovni srpski plemići i turski velikaši pred očima čitalaca pretvaraju se u ljude od krvi i mesa, u gorostasne i nemilosrdne srednjovekovne figure sa manama i strahovima, sumnjama i snovima, usponima i padovima. Dramatična potraga za kivotom kneza Lazara, opis prilika na srpskim dvorovima i pripremanje otpora turskoj najezdi prepliću se sa događajima i raspoloženjima koji vladaju u osmanlijskom taboru, spletkama i ambicijama Muratovih sinova, derviša i vojskovođa, ispredajući tako uzbudljivu priču koja se čita bez daha.

Povodom izlaska iz štampe ovog jedinstvenog istorijskog romana “Laguna” je u utorak, 21. februara, pokrenula poseban web-sajt www.dugenociicrnezastave.rs na kome se čitaoci mogu obavestiti o najznačajnijim istorijskim likovima s kraja XIV veka, o srpskom dvoru i turskom taboru, o ondašnjim tajnim društvima i viteškim redovima, o srednjovekovnim utvrđenim gradovima, običajima, ratovanju i oružju.

Web-sajt je opremljen originalnim fotografijama, srednjovekovnim freskama sa likovnim predstavama ondašnjih moćnika, kao i crtežima današnjih umetnika, koji na originalan način dočaravaju burno razdoblje na pragu velikog istorijskog sukoba hrišćana i “ismailćana”, praktično započetog u srpskim zemljama.

Uz ove korisne i slikovite pojedinosti, veb-sajt sadrži i podatke o piscu, prikaz i odlomak iz romana, posebno urađen trejler i razne vesti u vezi sa novom i dugo očekivanom Stojiljkovićevom knjigom.

Ostavi komentar