Kulturna dešavanja

Dani Evrope u Nišu

Dani Evrope u Nišu „Tačka susretanja – od Konstantina do gradova budućnosti“, 07. maj 2010. od 13:30-17:00 časova u holu Gradske kuće Niša,(adresa 7 juli br. 2) svoj doprinos daće strucnjaci Niša, Sofije i Skoplja u okviru panela posvećenog inovativnim, energetski održivim arhitektonskim rešenjima kao uslovom razvoja Eurobalkana.
Studentski kulturni centar Niš -„Lepa komunikacija – lepši Grad“, 07.maj 2010. u 19:00 – 00:00 časova moć umetnosti i iskustvo trajanja u klubu SKC-a na Pravnom fakultetu.

Studentski kulturni centar Niš – tačka dodira
– Mi u svetu i svet kod nas – izložba plakata i fotografija SKC-a
– Dobra komunikacija, brza informacija – gosti SKC-a, „SEDMA SILA“, novinari Grada Niša
– Zvuci različitih meridijana – odabrane muzičke numere
– „Matorantti“ – najbolja rock muzika prošlog veka

JOY DIVISION tribute band“ – 08. maj 2010 godine, 21:00 h Klub SKC na pravnom fakultetu.
Uticaj koji su Joy Division izvrsili na muziku je nemerljiv.

Uhvatiti bar deo estetike koju su nam Joy Division prezentovali i dotaći njihovo „svetlo iz podruma duše“, nije nimalo zahvalan zadatak. Zato ćemo probati da ih „dodirnemo iz daljine“ i prenesemo vam bar deo onog što su Joy Division bili, krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih. Imamo i dobar razlog za to: 18.maja je 30 godina od smrti Ian Curtisa, pevaca grupe Joy Division. Ulaz je besplatan!

„Kultura Dijaloga“ učenika srednjih škola iz jugoistočne Srbije, Svečana sala gimnazije Stevan Sremac 09. maj 2010 nedelja od 11:00 – 17:00 časova

Lepota komunikacije oslikana razumevanjem omogućuje kreativnost u cilju opšteg boljitka, a zajedničkim sagledavanjem mogućnosti i prilika stvaramo šansu za humana rešenja čoveka i planete zemlje.

Više informacija o pojedinačnim programima možete nači na sajtu www.skc-nis.com