Kulturna dešavanja

Dani Arhusa u Nišu

arhusU Evropskom kutku otvorena je izložba „Dani Arhusa u Nišu“ u organizaciji pobratimljenih gradova Arhusa i Niša.

Izlagači koji učestvuju u ovoj izložbi su Ambasada Kraljevine Danske u Beogradu, Arheološki muzej Arhusa, Muzej starog grada Arhusa, Univerzitet u Arhusu, Muzej moderne umetnosti, zvanične turističke organizacije Arhusa i Danske – Visit Aarhus i Visit Denmark, Region Arhusa-kancelarija u Briselu, Danski parlament-EU kancelarija, Međunarodna srednja škola za EU, Program lokalnog ekonomskog razvoja na Balkanu (LEDIB) i danska kompanija nameštaja sa sedištem u Nišu „Ergomade“.

Izložbu pripremaju službenici Grada Arhusa koji u Nišu borave u okviru programa „Podrška Grada Arhusa Agenciji za lokalnu demokratiju za centralnu i južnu Srbiju i Gradu Nišu“, a angažovani su na poslovima kojima se bavi Grad Niš kroz Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj i Kancelariju za evropske poslove.

Izložba će biti otvorena do 8. aprila.

U okviru Dana Arhusa planirano je održavanje nekoliko pratećih manifestacija:
Četvrtak, 31. mart od 18h – projekcije turističkih filomova o Arhusu;
Petak, 1. april od 18h – projekcije turističkih filmova o Arhusu;
Subota, 2. april od 11h do 14h – Dečiji dan, programi za decu i obeležavanje godišnjice rođenja Hansa Kristijana Andersena;
Četvrtak, 7. april od 18h – projekcije turističkih filmova o Arhusu;
Petak, 8. april od 18h – projekcije turističkih filmova o Arhusu.

Ova manifestacija se organizuje uz podršku Grada Niša, Agencije za lokalnu demokratiju – LDA i Pravno – poslovne škole iz Niša.

Pročitajte i...