Niške vesti

Da li znate šta jedete?

modifikovan-krastavacNa osnovu odluke Glavnog odbora Zelenih Srbije i pripremnih aktivnosti, u Nišu će se u subotu, 18.06.2011. održati izborna Skupština organizacionog oblika Zeleni Srbije – pokret za grad Niš. Na ovoj sednici biće izabran predsednik Pokreta i članovi Predsedništva i Izvršnog odbora Zeleni Srbije – POKRET ZA GRAD NIŠ.

Ovim povodom, pod motom UDRUŽIMO SE U BORBI ZA BOLjU, LEPŠU I ZDRAVIJU SRBIJU! i u Nišu će Zeleni Srbije organizovati akciju sakupljanja potpisa za peticiju kojom se traži donošenje zakona koji zabranjuje uvoz, korišćenje i promet genetski modifikovanih organizma. Potpisi će se sakupljati u subotu, 18.06.2011, na dva pulta koji će biti postavljeni u Obrenovićevoj ulici, kod PC»Kalča» i na ulazu u Tvrđavu.

Ko su Zeleni?
Zeleni Srbije su moderna, proevropska stranka socijal-demokratske orijentacije.

Zeleni Srbije pitanja očuvanja životne sredine postavljaju kao politička pitanja, jer ona utiču na zdravstveni, socijalni i ekonomski položaj ljudi, što su za građane najznačajniji životni aspekti. Samo aktivnim učešćem u vlasti, u njenim lokalnim i državnim strukturama, Zeleni Srbije vrše stalni uticaj da se rešavanje ovih pitanja ne ostavlja za „bolja vremena“, kao i da se životni uslovi, a to znači, pre svega, briga o životnoj sredini, ne odvajaju od uslova rada, porodičnog života, zdravlja i društveno-ekonomskih mogućnosti. Zeleni Srbije stupaju na političku scenu Srbije kao stranka čije vrednosti i principi vraćaju političko delovanje na brigu o onome što je ljudima najvažnije: poboljšanje uslova života, mogući i održivi razvoj, jednake mogućnosti za sve građane i solidarnost koja je najpotrebnija u vremenima krize i tranzicije.

Zeleni Srbije su uspešno obavili preregistraciju u martu 2010. godine, kojom je doslovno desetkovan broj dotadašnjih partija i posle koje su „u igri“ ostale samo stranke na koje se mora ozbiljno računati. Za nas je to potvrda da imamo poverenje građana kojima je potrebna nova, nekompromitovana opcija, prihvatljiva nezavisno od pripradnosti naciji, veri, polu, regionu, profesiji ili bilo kom drugom parametru po kojem se članovi i simpatizeri stranaka često svrstavaju.

Kao buduća parlamentarna stranka, Zeleni Srbije će uvek biti ona energija koja će delovanje ostalih aktera na političkoj sceni usmeravati upravo ka tim vrednostima i stavljati ih ispred pojedinačnih principa stranaka koji ih dele i svrstavaju.

Učestvujući u vlasti, Zeleni Srbije utiču i na zakonodavstvo, insistirajući na donošenju i sprovođenju propisa vezanih za vrednosti koje promovišu.

Sa Zelenima Srbije, građani dobijaju novog zastupnika u vlasti, istrajnog na principima da nema odlaganja i manje važnih tema. Otvoreni za svaki dijalog, i sa građanima i sa partnerima na političkoj sceni, Zeleni Srbije će biti onaj korektiv koji će neprekidno opominjati vlasti i institucije da se ne smeju čekati „istorijske prilike“, već da se svaka prilika mora koristiti za promene na bolje.