Niške vesti

Centar za razvoj preduzetništva

centar-palilulaU okviru drugog poziva za razvojne projekte opština, LEDIB Program je podržao 2 projekta Gradske opštine Palilula: „Formiranje Projektnog centra Gradske opštine Palilula“ i „Uspostavljanje sinergijskog dijaloga između srpskih i bugarskih preduzetnika/MSP i profesionalnih organizacija kako bi se razvila održiva razmena iskustava“.

Projekat „Formiranje Projektnog centra Gradske opštine Palilula“, omogućiće pružanje usluga sektoru MSPP koja posluju na teritoriji Gradske opštine Palilula u oblasti strateškog planiranja i apliciranja i upravljanja projektima, kod već postojećih EU fondova i ostalih stranih i domaćih investitora, čija su sredstva namenjena upravo razvoju sektora MSPP. Usluge koje će sektoru MSPP pružati Projektni centar prate nove trendove u poslovanju i pomoći će privrednim subjektima da unaprede svoje poslovanje. Takođe, kroz pomoć u izradi strateških dokumenata i apliciranju kod fondova, sektoru MSPP će biti dostupnija sredstva neophodna za razvoj i unapređenje poslovanja.

Značaj drugog projekta: „Uspostavljanje sinergijskog dijaloga između srpskih i bugarskih preduzetnika/MSP i profesionalnih organizacija kako bi se razvila održiva razmena iskustava“, se ogleda u uspešnoj promociji MSPP sektora sa teritorije GO Palilula na tržištu EU, kao i u mogućnosti uspostavljanja poslovnih kontakata i razmene iskustava sa brojnim potencijalnim partnerima u inostranstvu. Na taj način, stvorile bi se mogućnosti za sklapanje odgovarajućih poslovnih aranžmana i razvijanje tehničke saradnje, što bi u krajnjem rezultiralo povećanjem profitabilnosti celokupnog MSPP sektora koji posluje na teritoriji Gradske opštine Palilula.

Program lokalnog ekonomskog razvoja na Balkanu – LEDIB, Kraljevine Danske, ima za cilj podršku lokalnom ekonomskom razvoju sa fokusom na razvoj sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (MSPP).

Pročitajte i...