Niške vesti

Budžet Niša manji za 576 miliona dinara

nis-centar Niški gradski budžet biće ove godine manji za 576 miliona dinara ili za 7,25 odsto u odnosu na prvobitni plan, utvrdilo je Gradsko veće i rebalans uputilo odbornicima Skupštine grada koji će o tome raspravljati na sutrašnjoj sednici. Prvobitnim planom budžet grada bio je 7,95 milijardi dinara, a prema utvrđenom rebalansu on će iznositi 7,37 milijardi dinara. Kako je rečeno na sednici Gradskog veća, prihodi su ove godine manji za oko šest odsto zbog dodeljivanja zemljišta firmama „Jura“ i „Dajtek“ bez nadoknade, kao i zbog smanjene aktivnosti na tržištu nekretnina.

Gradsko veće donelo je odluku da građane, koji duguju novac po osnovu poreza na imovinu, firmarinu ili zemljarinu, oslobodi kamata zaključno sa 31. decembrom 2009. godine, ali će oni biti dužni da izmire glavnicu ranijeg duga i kamatu za 2010. godinu.

Odbornici Skupštine grada izjašnjavaće se i o Predlogu odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom kojim se predviđa uvođenje kalorimetara kojim se meri utrošena toplotna energija.

Korisnici će za ove uređaje morati da izdvoje oko 20.000 dinara u više rata, a očekuje se da računi za daljinsko grejanje, kako se tvrdi, budu niži za oko 10 odsto.

Izvor: Glas Javnosti

Pročitajte i...