Niške vesti

Brže do pasoša

Pasoš Niška policija uskoro bi trebalo da otvorni još jednu kancelariju u kojoj će građani moći da izvade pasoše ili lične karte.

– U sledeća dva-tri dana obavljaju se građevinski radovi i otvara se još jedna kancelarija koju nam je grad dao na korišćenje tako da apelujemo na građane da budu malo strpljiviji jer će se nakon toga ubrzati procedura oko dobijanja isprava – kaže Milovanović.

U policiji kažu da u ispostavi u Mesnoj zajednici „Filip Kljajić“, gde se sada predaju i podižu putne, lične i druge isprave, do sada rekordnih 8.000 građana nije došlo da preuzme pasoše.

Ljubiša Milovanović, načelnik za upravne poslove niške Policijske uprave, kaže da je do sada trećina Niša dobila nove biometrijske pasoše odnosno 80.000 građana.

Veliki broj građana u poslednje vreme uputio je Južnim vestima brojne primedbe na način izdavanja novih biometrijskih pasoša i ličnih karata.

Prema rečima građana koji su nam se obratili, najvećim delom predstavlja čekanje u redovima koje u najboljem slučaju traje nekoliko sati, a često i čitav dan.

Izvor: Južne Vesti