Niške vesti

Brošura “Moja Palilula“

brosura-palilulaDržavne i lokalne administracije svakodnevno su na udaru javnosti. U medijima i u izjavama zvaničnika, političkih oponenata, prisutan je negativni imidž i mišljenje o radu ovih službi. Primenjivati marketing u organizaciji lokalne samouprave, po rečima prof.dr Igora Novakovića, znači prihvatiti novi koncept razmišljanja, biti odgovoran na svom radnom mestu, obavljati svoj posao ili uslugu na najbolji mogući način jer to očekuje građanin-korisnik usluge. Ovo je samo deo strategije rukovodstva naše Gradske opštine Palilula u Nišu, koja se uspešno primenjuje već nekoliko godina. Otvorenost i transparentnost rada, saradnja i podrška svim kategorijama građanima, usvajanje visokih standarda kvaliteta u radu Uprave, uspostavljanje 48-satnog info-servisa, samo je deo projekata koji su na najbolji način promovisali rad ove organizacije lokalne samouprave Grada Niša.

Jedan od izdavačkih projekata, koji je deo ove strategije izgradnje „komparativnog identiteta“ opštine Palilula je i brošura „Moja Palilula“. U ovoj publikaciji, koja je štampana u više hiljada primeraka, na 24 strane predstavljeni su potencijali i resursi Palilule. Nakon teksta o teritoriji, strukturi stanovništva i geostrateškom položaju opštine Palilula, koja ima više od 90.000 stanovnika, ovo izdanje počinje uvodnikom predsednika opštine prof.dr Igora Novakovića, a zatim slede rubrike o infrastrukturi, investicijama, projektima, stanovništvu, resursima, transparentnosti.

„Prošle su nepune tri godine od konstituisanja naše Skupštine u novom sazivu i izbora novog rukovodstva u Gradskoj opštini Palilula- kaže u svom uvodniku predsednik Novaković. Brojni realizovani projekti i pozitivno poslovanje, investicije u industrijskoj zoni Donje Međurovo i mogućnost zapošljavanja, samo su neki od uspeha opštine Palilula u proteklom periodu. Naše strategije i usvojen standard kvaliteta u radu Uprave, kao i podrška Grada, samo su olakšale i ubrzale odluku potencijalnih investitora i donatora da ulažu u naš razvoj. Ostvarili smo cilj da građani Palilule budu uključeni u sve aktivnosti opštine, ali i da saznamo koje su njihove potrebe i problemi. Zahvaljujući predlozima Saveta građana u naš Program izgradnje unete su brojne dopune, tako da je više infrastrukturnih problema uspešno rešeno ovom saradnjom. Nadam se da su stanovnici Opštine zadovoljni radom naše Uprave, Reorganizovali smo našu inspekcijsku službu u cilju efikasnijeg rešavanja zahteva građana i boljih rezultata na terenu. Najveći uspeh u oblasti socijalne zaštite očekujemo ostvarivanjem opštinskog projekta „Jačanje opštinskih kapaciteta za unapređenje kvaliteta života socijalno ranjivih grupa“ iz program EXCHANGE 3. Uskoro nas očekuje „veliko spremanje“ i uređenje spomen kompleksa „Bubanj“ uz podršku Evropske unije.

Brošura „Moja Palilula“, besplatno je podeljena svim domaćinstvima, organizacijama i ustanovama na teriotoriji opštine a prvu promociju je imala početkom meseca na manifestaciji „Palilulsko veče“.

Tekst i foto D.Vidojković

Pročitajte i...