Niške vesti

Branislav Bata Stanojević

Kota 69

Kota 69

Šta Kota 69? Sex, drugs and rock’n’roll u Nišu krajem milenijuma. I jedna ljubav za koju nema nade…

Svi su odjednom bili prisutni, bez izuzetka. Godinama odsutni poznanici izronili su iz mora uspomena da se nasukaju na sprudu džez-bluz-rokenrola kao beli kitovi u sezoni teške depresije. Likovi iz bliže i dalje prošlosti sa čašama u rukama zadovoljno su se cerili da rasteraju zle demone milenijuma na izdisaju.
Njihalo se gradsko pleme, smlavljeno i obespravljeno, žrtvovano topovsko meso, na rubu očaja, bačeno na đubrište istorije i vezano za stub srama, da posvedoči kako je još živo i ima nade…“

O autoru:

Branislav-Bata Stanojević jedan je od „velike trojke“ niških pripovedača, uz Zorana Ćirića i Zvonka Karanovića. Objavio je tri zbirke pripovedaka i šest romana, između ostalog kultnu zbirku „Dobra poljana“ i roman „Marger Ekspres“. Dobitnik je nagrade „Stevan Sremac“ za najbolju priču, kao i nagrade „Istok-Zapad“ koju dodeljuje Zaječarska biblioteka „Svetozar Marković“, za roman „Strasti“. Polemičke tekstove objavljuje u časopisu „Think Tank“. Bio je urednik u niškoj izdavačkoj kući „Zograf“, i jedan od vlasnika kultnog niškog kafića „Rock 69“. Živi i radi u Nišu kao slobodni umetnik i nezavisni intelektualac.