Clubbing

Boža Podunavac

bozaDJ karijeru je započeo 1986. godine kod, tada, najpoznatijeg beogradskog DJ-a i muzičkog urednika 202, Dragana Kozlice, prvo na učenju zanata, a zatim i kao aktivni saradnik. Od zime 1988. godine Boža započinje samostalnu DJ karijeru, uporedo sa početkom rada u lokalnom omladinskom radio programu Ritam Srca. Radio je u većini tadašnjih diskoteka: Klub 54, Mašinac, Amadeus, Luv, Nana, ZOO…

-1990. godine, sada već kao tonac i muzički saradnik na radiju B-92, započinje u Domu omladine serijal zabava u Dansing sali koja je u to vreme bila poznata kao Fuzija. Muzika je bila klasičnog klupskog karaktera. Iste godine radi produkciju singla „Ogi B. Good“ (RTB), Ognjena Bogdanovića (Ogi B.). 1993. godine muzička ekipa radija B-92 započinje seriju zabava, Jam. Tada se razbuktavao proces muzičke reciklaže, što se odrazilo i na DJ-e koji su opsluživali taj četvrtak u dansing Sali Doma omladine.

-Tokom zime 1992-1993. godine, nakon trogodišnje muzičke saradnje sa Veljom Mijanovićem (Inn Vision, Jazzva) započinje seriju zabava utorkom, u dorćolskoj ruševini, sedištu Velike R’N’R partije, 50 metara od sadašnjeg bioskopa REX. Isprva bojažljivo, vrlo brzo je to mesto bilo prepuno zainteresovanih za potpuno novi koncept kluba. 1994. Velja&Boža po prvi put unose deo andergraund kulture u tadašnji hram disko muzike, klub Industrija, što se smatra i preokretom u muzičkoj politici ovog kluba.

-Sa G. Paunovićem i V. Janjićem, u okviru projekta Kozmik, od 1995. godine učestvovao u organizaciji nastupa velikog broja inostranih DJ-eva, na različitim lokacijama u Srbiji i Beogradu

1995-Ricardo Rocci, Mark EG, Warlock,
1996-Billy Nasty, Trevor Rockcliffe, Brenda Russell, Colin Faver, Craig Thomas, Slam, Phil Perry,
1997-Francesco Farfa, DJ Hell, Eric Powell, Charlie Hall, DJ Misjah, Daz Sound,
1998-DJ Naughty, John Aquaviva, itd.

– Boža je nastupao u gotovo svim klubovima i prostorima u Beogradu među kojima su Industria, Soul Food, Andergraund, Dom Omladine, Barutana, Mondo, Shlep, Omen, XL, Magna House, Kolos, No Name, 4 Sobe, Sound, Bizarre, Kuća, Exile, Gajba, Energija, Wash, Tube, itd., kao i u klubovima širom Srbije, u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Engleskoj, Rumuniji, Poljskoj, Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Grčkoj, Češkoj, itd.

– Nastupao sa svetskim DJ zvezdama (osim već nabrojanih):

Jeff Mills, Richie Hawtin, Dave Clarke, Derick May, Armand Van Helden, Laurent Garnier, Dave Angel, Tony Thomas, Umek, Jamie Anderson, Christian Smith, Charles Siegling, Asem Shama, Kevin Saunderson, Nathan Coles, Gaetano Parisio, itd.

– U klubovima voli da pušta raznovrsnu elektronsku muziku uvek u potrazi za eksperimentom, ali bez zanemarivanja publike. Smatra da edukacija ne sme da bude na uštrb zabave, ali isto tako ne priznaje da je svrha dolaska u klub samo i isključivo zabava. Omiljeni žanr mu je minimal tehno „masne“ produkcije sa što manje patetičnih melodija i paterna.

– Uveren je da je kvalitet zvuka na mestu događanja 30% zabave, uslovi u klubu 30%, a preostalih 40% ide na DJ-a i njegov izbor muzike.

– Najstariji beogradski DJ, ogromnog iskustva.

BOZA PODUNAVAC // KOZMIK // BG
VUKADIN // TEKTONIKA // NI
PEDJA // TEKTONIKA // NI
MILENKO // TEKTONIKA // NI

PRO SOUND&LIGHT

entrance till midnight 200,after 00:00 250 rsd
info & reserve:
069 447 2 65 2

Klub KSI, 6. april od 22h

Pročitajte i...