Koncerti

Bitka za porodilišta

bebePovodom početka akcije „Bitka za porodilišta“ u sredu će od 20h na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi biti održan humanitarni koncert.

Poznati niški muzičari Oliver Katić i Najda nastupiće u pratnji dečijih horova „Fabrika umetnika“ i „Vilenjaci“.
Pored njih nastupiće i „Liga izuzetnih džentlmena“, „Jazzbooka band“, vokalni sastav „Rossini“ i baletski studio Elene Pilipenko.

„Bitka za porodilišta“ je nastavak uspešne akcije Fonda B92 „Bitka za bebe“, a organizovana je sa ciljem da se porodilištima u Srbiji obezbedi oprema neophodna za pružanje životne podrške novorođenim bebama.

Među potrebnim stvarima su i oprema za reanimaciju beba, kao i za respiratornu podršku i monitoring na odeljenjima neonatalne intenzivne nege.

Cena ulaznice za ovu humanitarnu manifestaciju je 200 dinara, a karte možete kupiti pre početka koncerta, na blagajni Letnje pozornice.

Iz udruženja „Moj Bubanj“, koje je jedan od organizatora, pozivaju sve građane da se u što većem broju priključe akciji.

Oni napominju da ishod „Bitke za porodilišta“, pa, samim tim, i život i zdravlje hiljada novorođenih beba, presudno zavise od broja ljudi koji su spremni da se uključe i doniraju sredstva za kupovinu opreme.

Organizatori kampanje za pomoć porodilištu u Nišu su Fond B92 i „Fabrika talenata“, a u ovoj akciji priključili su im se i organizacija civilnog društva „Moj Bubanj“, „Neven“ i „Volonterski centar“.

Ovo je prva u nizu akcija koje organizatori planiraju u narenom periodu.

Pročitajte i...