Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Bitka za porodilišta

Bitka za porodilišta

bebePovodom početka akcije “Bitka za porodilišta” u sredu će od 20h na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi biti održan humanitarni koncert.

Poznati niški muzičari Oliver Katić i Najda nastupiće u pratnji dečijih horova “Fabrika umetnika” i “Vilenjaci”.
Pored njih nastupiće i “Liga izuzetnih džentlmena”, “Jazzbooka band”, vokalni sastav “Rossini” i baletski studio Elene Pilipenko.

“Bitka za porodilišta” je nastavak uspešne akcije Fonda B92 “Bitka za bebe”, a organizovana je sa ciljem da se porodilištima u Srbiji obezbedi oprema neophodna za pružanje životne podrške novorođenim bebama.

Među potrebnim stvarima su i oprema za reanimaciju beba, kao i za respiratornu podršku i monitoring na odeljenjima neonatalne intenzivne nege.

Cena ulaznice za ovu humanitarnu manifestaciju je 200 dinara, a karte možete kupiti pre početka koncerta, na blagajni Letnje pozornice.

Iz udruženja “Moj Bubanj”, koje je jedan od organizatora, pozivaju sve građane da se u što većem broju priključe akciji.

Oni napominju da ishod “Bitke za porodilišta”, pa, samim tim, i život i zdravlje hiljada novorođenih beba, presudno zavise od broja ljudi koji su spremni da se uključe i doniraju sredstva za kupovinu opreme.

Organizatori kampanje za pomoć porodilištu u Nišu su Fond B92 i “Fabrika talenata”, a u ovoj akciji priključili su im se i organizacija civilnog društva “Moj Bubanj”, “Neven” i “Volonterski centar”.

Ovo je prva u nizu akcija koje organizatori planiraju u narenom periodu.

Ostavi komentar