Niške vesti

AIESEC – prijem novih članova

AIESECAIESEC poziva sve zainteresovane studente da postanu članovi najveće studentske organizacije na svetu. Prijavljivanje se vrši putem sajta nakon čega sledi prezentacija „Upoznaj AIESEC“ koja će se održati 24. oktobra u 20h na Ekonomskom fakultetu u Nišu, sala broj 1.

Svi zainteresovani studenti koji budu prisustvovali prezentaciji će imati jedinstvenu priliku da bolje upoznaju organizaciju i mogućnosti koje ona nudi, ali i da čuju iskustva bivših članova AIESEC-a.

Prisustvom na 2.400 univerziteta u 113 zemalja sa preko 86.000 članova, AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi ostvarili pozitivan uticaj na društvo.

AIESEC pruža mogućnost rada u timu koji predstavlja jedinstveni spoj teorije i praktičnog iskustva, doprinosi razvoju ličnih i poslovnih veština i olakšava izbor budućeg zanimanja. Takođe, kroz dalji rad članovi imaju šansu za napredovanje i rad na osmišljavanju, vođenju i realizaciji projekata na temu ekonomije, menadžmenta, ekologije, ugroženih socijalnih grupa, jezika, kulture i liderstva. Radom na nekom od ovih projekata članovi tima imaju priliku da usavrše svoja znanja u oblastima marketinga, odnosa sa javnošću, ljudskih resursa, informacionih tehnologija i finansija.

Takođe, još jedna od prilika koju je iskoristilo preko 5.000 studenata širom sveta, jeste i odlazak na stručno usavršavanje u jednu od mnogobrojnih zemalja u kojima AIESEC postoji. Ono predstavlja rad u kompanijama u kojima će studenti završnih godina fakulteta imati šansu da obavljaju posao u struci za koji su se prethodno školovali. Stručna praksa je odlična prilika za rad u internacionalnom okruženju i sticanje neophodnog radnog iskustva u struci koje je uvek bitno za dalje napredovanje i pronalaženje stalnog zaposlenja. Neophodno je samo da imate manje od 29 godina, da posedujete odlično znanje engleskog jezika i da ste na završnoj godini osnovnih studija ili postdiplomac.

U oktobru mesecu organizuje se projekat „Novi lideri“ sa ciljem da okupi što veći broj mladih ljudi iz cele Srbije i inspiriše na pokretanje inicijativa i pozitivnih promena u društvu. Na Konferenciji Novih Lidera koja će se održati od 29-30. oktobra u Narodnoj banci Srbije, iskusni i uspešni lideri preneće svoja znanja i iskustva prisutnim delegatima. Više informacija o samom projektu možete naći na www.newleaders.org.rs, kao i na zvaničnim facebook i twitter nalozima.

Pročitajte i...