Niške vesti

5 para za medije

pet-para-za-medijeUlična akcija “5 para za medije“ održaće se u subotu 8. oktobra u šest gradova u Srbiji a u Nišu je akcija zakazana u Obrenovićevoj ulici ispred broja 24. Akciju organizuje i kampanju sprovodi BIRN Srbija zajedno sa koalicijom nevladinih organizacija i lokalnih medija u cilju poboljšanja komunikacije medija i građana u Srbiji.

Organizatori pozivaju građane da u subotu od 12 do 14 sati „zauzmu svoje mesto u otvorenom studiju“ I podele svoje ideje i kažu svoje mišljenje o lokalnim medijima, postave pitanja o kojim bi hteli da znaju više, i sugerišu teme koje su bitne za njihovu lokalnu zajednicu.

Akcija će biti uživo emitovana na internetu sa svih šest lokacija, a direktan link za prenos će biti na Facebook strani akcije „5 para za medije“.

„Ovom akcijom želimo da poboljšamo komunikaciju medija sa građanima i da na taj način doprinesemo kreiranju kvalitetnog sadržaja lokalnih medija. Pozivaju se svi zainteresovani građani da uzmu učešće u ovoj akciji i bar na jedan dan oni budu reporteri! Ostale pozivamo da prate akciju i učestvuju tako što će postavljati svoje komentare Facebooks strani.“

Akcija se u subotu od 12 do 14 sati održava u Novom Sadu na Trgu Slobode, u Nišu u Obrenovićevoj ulici, Užicu na Glavnom trgu, Vranju kod Pošte, Novom Pazaru ispred Jonuza i u Kragujevcu u ulici Kralja Petra.

„Pridružite se timu koji menja način na koji se predstavlja stvarnost u Srbiji. Potrebno nam je vaše mišljenje, potrebne su nam vaše priče! Šta se dešava u vašem gradu? Šta je važno u mestu u kome živite? Pošaljite poruku svojim medijima o tome šta vas zaista zanima i šta želite da vidite u njihovom programu. Testirajte da li su otvoreni da vas čuju. Inicirajte teme, učestvujte u razgovorima, pridružite se uličnim akcijama, postavite svoje priloge! Pozovite svoje prijatelje, uključite svoje kamere, razigrajte prste i otvorite oči, podelite sa svima ono što mislite da je važno za vas i za vaše sugrađane. Budite prvi koji će pokrenuti vest!“, pozvao je organizator građane.

MIC

Pročitajte i...