Kulturna dešavanja

100.000 pesnika za promene

100-pesnikaKnjiževni klub SKC-a Tekstura priključiće se globalnoj akciji “100 000 pesnika za promene“, koja se ove godine održava u preko sedamdeset zemalja širom sveta. Cilj ove akcije je da se čitanjem poezije skrene pažnja javnosti na neke od problema koji muče savremenog čoveka. Time će se ujedno pokazati da je poezija još uvek živa i uticajna, sposobna da progovori o našoj današnjici (sociološki pristup), ali i o univerzalnim ljudskim razmišljanjima (filozofski pristup).

Javna prezentacija poezije simbolično počinje u „minut do 12“, što je i poruka svetu da je poslednji minut da spasimo sebe, zajednicu, kulturu i umetnost, da napravimo korak ka novoj budućnosti. Novoj za svakog čoveka, novoj za poeziju.

Tekstura, kao književni klub SKC-a, koji afirmiše stvaralaštvo mladih, odlučila se da mesto okupljanja pesnika u subotu, simbolično, bude spomenik Kalči i Sremcu. Petnaestak mladih pesnika, članova KK Tekstura, učestvuju u programu ali pored toga pozivamo sve zainteresovane građane, srednjoškolce, studente, sve koji pišu ili recituju, da se priključe i tog dana daju svoj glas poeziji.

Subota 24. Septembar
11.59h – “ minut do dvanaest“
Spomenik Kalči i Sremcu na Ulazu Kazandžijsko sokače

Pročitajte i...