ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Naslovna - NisCafe Tabloid - Zamenik gradonačelnika predložio da se gradskom rukovodstvu smanji broj radnih dana
Zamenik gradonačelnika predložio da se gradskom rukovodstvu smanji broj radnih dana

Zamenik gradonačelnika predložio da se gradskom rukovodstvu smanji broj radnih dana

ljubivojeOcenjujući da su gradsko veće, kabinet gradonačelnika i skupština grada potrošačke institucije, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković je gostujući u emisiji “Između redova s papriku” TV Galibabinac, predložio da ove institucije smanje broj radnih dana sa 20 na 10 radnih dana godišnje.

– Da li mi zaista moramo toliko mnogo da radimo. Pogledajte samo radnike javnih preduzeća. Oni jedva da rade 10 dana godišnje, sve ukupno, a ostvaruju gubitak od tek nekoliko miliona evra. Što je priznaćete sitnica, znaju oni i mnogo bolje.

– Institucije kao što su gradsko veće, kabinet gradonačelnika i skupština grada troše novac građana a zaposleni u tim institucijama mogu da pišu statuse na Facebook-u i od kuće sa službenih telefona. Nema potrebe da stalno dolaze na posao. Naravno, svima će biti isplaćivane redovne dnevnice za rad na terenu – dodao je Slavković

-Novac koji na ovaj način ne budemo uštedeli, možemo preusmeriti na socijalna davanja zaposlenima u pomenutim institucijama. Na primer, možemo davati porodiljama pošto je velika verovatnoća da su nam neki rod – promumlao je Slavković sebi u bradu bojeći se pravopisnih grešaka

-Još 2 loze, ti mali šta ćeš? – završava on upitnim tonom sa urednim znakom interpunkcije na kraju.

Šef kancelarije za odnose sa zaposlenom rodbinom pri kabinetu gradonačelnika Mutimir Trajković, koji je ovom prilikom želeo da ostane anoniman, izjavio je da je ovo odlična ideja jer je priznaćete bolje da ništa ne rade kod kuće nego da ništa ne rade na poslu. Kako bi održali moral na visokom nivou, povremeno će biti organizovana službena putovanja kako bi se razmenila iskustva o radnim navikama sa drugim državnim funcionerima.

– U planu su prva putovanja na Kopaonik i Jahorinu, samo čekamo da prvo padne sneg. Glupo je da organizujemo putovanja na suvo, a i znate, ovo je sve u paketu štednje koji smo osmislili pa moramo da vodimo računa na svaki dinar koji trošimo.- dodao je ovaj anonimac.

Javni protest zbog ove izjave izrazili su samo predstavnici gradskih opština koji su naglasili da i oni žele da se žrtvuju i smanje broj radnih dana, ali uz obavezno povećanje broja zaposlenih zbog povećanog obima posla.

Aleksandar Vučić se nije izjasnio povodom ovog pitanja. Ali kako saznajemo iz loše obaveštenih izvora, jutros je imao blagu gorušicu.

Tekst interpretirao: RS
Foto: FB

Ostavi komentar