ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Naslovna - Niške vesti - Projektni centar GO Palilula
Projektni centar GO Palilula

Projektni centar GO Palilula

palilulaProjektni centar Gradske opštine Palilula je uspešno formiran. Ovim je aktivnost na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta za poslovanje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u opštini Palilula, podržana od strane LEDIB programa, uspešno realizovana, ocenili su prof.dr Igor Novaković, predsednik opštine i koordinatori projekta Boban Mikić i Milan Nikolić.

“Ideju za osnivanje Projektnog centra rodila se u trenutku kada smo imali problem sa privrednicima oko rešavanja određenih pitanja jer nismo imali obučen kadar. Zato smo želeli da edukujemo naše opštinske službenike da izrađuju strateške planove, projekte i drugu dokumentaciju, odnosno da za potrebe naših privrednika konkurišemo za fondove čija su sredstva namenjena sektoru malih i srednjih preduzeća – objasnio je na konferenciji za novinare u Medija centru, prof.dr Igor Novaković, predsednik Gradske opštine Palilula i napomenuo da je 12 obučenih opštinskih službenika već učestvovalo u izradi Akcionog plana ove opštine, koji sadrži 44 projekta. Novaković je istakao i značaj projekta u unapređenju dijaloga javnog i privatnog sektora i podržavanju poslovnih ideja MSPP sektora.

Usluge koje će sektoru MSPP pružati Projektni centar opštine Palilula prate nove trendove u poslovanju i pomoći će privrednim subjektima da unaprede svoje poslovanje. “Osnivanjem projektnog centra omogućili smo podršku privrednicima u izradi projektne dokumentacije, pa tako privrednici mogu lakše da dođu do sredstava iz fondova. Vrlo malo preduzeća je do sada dobilo bespovratna sredstva a nadam se da će se ta situacija promeniti jer se otvaraju fondovi koji se tiču poslovne saradnje – objasnio je Milan Nikolić, koordinator projekta.

Program lokalnog ekonomskog razvoja na Balkanu – LEDIB, Kraljevine Danske, ima za cilj podršku lokalnom ekonomskom razvoju sa fokusom na razvoj sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (MSPP). U okviru drugog poziva za razvojne projekte opština, LEDIB Program je u 2011.godini podržao 2 projekta opštine Palilula – rekao je Boban Mikić, član opštinskog Veća. Jedan od projekata, koji smo danas promovisali, sagledavajući postignute rezultate je i “Formiranje Projektnog centra Gradske opštine Palilula”. Ova podrška je od velikog značaja za našu opštinu koja je na samom začelju po standardu stanovnika i razvijenosti u Srbiji. (tekst i foto:D.Vidojković)

Ostavi komentar