ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Naslovna - NisCafe Tabloid - Ljuba Slavković popio kafu
Ljuba Slavković popio kafu

Ljuba Slavković popio kafu

ljubaOvih dana grad na Nišavi potresa senzacionalna vest – Lubivoje Ljuba Slavković, potpredsednik Okružnog odbora SNS u Nišu je na svom fejsbuk profilu objavio veoma značajan status koji glasi:

“Jutros sam popio kafu. Gorču.”

Ovu vest prvu je uočio mladi novinar jednog niškog medija koji je želeo da ostane anoniman, on je proveo budan tri dana i 18 sati sedeći ispred svog lap-topa, čekajući na novi status gospodina Slavkovića.

“Nije bilo lako…”, rekao je ovaj hrabri mladić našem Tabloidu.
“Naročito posle tri dana nespavanja… ali kada sam video status na Ljubinom profilu osetio sam se kao čovek koji je prvi stupio na Mesec!
Ovo je mali korak za mene – ali veliki za niško novinarstvo!”

Prvi je ovu vest preneo jedan niški internet portal i evo šta je u vezi toga izjavio njegov urednik.
“Kao što znate, mi smo uvek najbrži, to je moto našeg portala.”, kaže urednik. “Brži smo od svih, i ne samo to – saznali smo i kakva je kafa bila. Gorča. A ne slađa. A pošto je gospodin Slavković istovremeno i naš novinar, ja iz prve ruke znam da je on do sad pio slađu kafu. Pitanje je, dakle, zašto je prešao na gorču? I kako će se to odraziti na koaliciju i vlast u Nišu? Pratite nas i prvi saznajte zašto je Ljuba Slavković počeo da pije gorču kafu. Mi smo brži!”

Izjavu je dao i urednik još jednog informativnog portala iz Niša.
“Mi nismo tako brzi kao kolege, a nismo ni budale kao vi iz NišCafe tabloida, mi svemu pristupamo studiozno i ozbiljno. Ono što mene u ovom trenutku zanima jeste – koliko će sve to koštati građane Niša? Meni to ispijanje kafe liči na razbacivanje para poreskih obveznika. Zato sam se već žalio javnom povereniku a uputio sam i dopis skupštini Grada gde tražim detaljan troškovnik. Građani Niša imaju pravo da znaju koliko je koštala kafa i gradonačelnik je dužan da mi u roku od 48 sati dostavi sledeće podatke: koja vrsta kafe je bila u pitanju, koliko je potrošeno struje i vode i da je bilo tendera za džezvu i kašičicu?

Naročito je sporan momenat vezan za to na čemu je kafa skuvana. Kako nezvanično saznajemo, nije u pitanju bio običan rešo nego skupi šporet strane proizvodnje. Odakle gradu Nišu para za takvo luskuziranje na ovu krizu i nemaštinu? Ja cenim i poštujem gospodina Slavkovića kao kolegu (što ne važi za vas klovnove iz NišCafe tabloida) i nemam ništa protiv da on pije kafu, slađu ili gorču – ali o svome trošku, a ne o trošku poreskih obveznika.”

Za naš Tabloid o ovom nesvakidašnjem slučaju govorio je i Velibor Petković, novinar pokojnog Radio Niša.
“Pošto sam poreklom iz Bosne…”, rekao je. “Moram skrenuti mladom novinaru da obrati pažnju da li je u pitanju kafa ili kahva. A sad me izvini, idem da cigaru zapalim, jarane…”

Probali smo da dođemo i do izjave Dejana Kostića, glavnog i odgovornog urednika magazina “Pressing” ali je on bio na skijanju u Lalincu i nije bio dostupan.

Kako saznajemo, sve ovo može ozbiljno ugroziti opstanak vlasti na lokalu, a mladi novinar koji je prvi preneo Slavkovićev status ozbiljan je kandidat za nagradu za istraživačko novinarstvo.

On je takođe i jedini kandidat u ovoj oblasti pa su velike šanse da će ovu nagradu i dobiti.

Ostavi komentar